Historien om avfallsbehandling
Starten på det som i dag er Ragn-Sells kan spores tilbake til 1881 da Amandus Zakarias Leonard Sellberg startet "Sellbergs häståkeri" i Stockholm. Senere giftet Amandus Zakarias seg med Julia Axelia Häggberg, som bodde på Väderholmens gård i Sollentuna, hvor Ragn-Sells hovedkontor nå ligger. Sammen fikk de sønnen Ragnar.  

I 1928 startet Amandus og Julias sønn, Ragnar Sellberg, innsamling av avfall, en virksomhet som familien Sellberg utviklet gjennom generasjoner. Da Ragnar leverte melk hos kundene i byen, tilbød han seg å ta med seg avfallet tilbake til gården. En ekstra service som kundene satt pris på, og en selvfølgelighet for en jordbruker med kretsløpstanker i blodet. For Ragnar var det enkelt, han komposterte. 

I 1966 starter Ragnar selskapet AB Norrtrim, som fort vokser seg stort innen avfallsbransjen. I 1968 skiftet selskapet navn til Ragn-Sells.
 
Den norske virksomheten startet i 1989, med etableringen av Norsk Renovasjon AS i Oslo. Eierne var Ragn-Sells AB og Harald A. Møller AS. Med fra starten var også Systemtransport AS, et selskap med røtter tilbake til 60 tallet, da avfallscontainere gjorde sitt inntog i Oslo. Omsetningen det første året i Norge var 25 millioner kroner. 
 
I 1992 overtok Ragn-Sells samtlige aksjer i Norsk Renovasjon AS. Selskapet skiftet navn og omprofilerte til Ragn-Sells AS. I 1994 overtok Ragn-Sells aksjene i Reductor Gjenvinning AS, og hele Oslo virksomheten med hovedkontor ble samlet på Lørenskog.
 
Ragn-Sells opplevde en positiv utvikling i siste halvdel av 90-tallet, med flere store kontrakter og ytteligere etableringer på det sentrale Østlandet.I 2002 overtok Ragn-Sells hele avfallsvirksomheten til Fana Stein og Gjenvinning AS i Bergen, og fikk med dette en god etablering på Vestlandet. Ekspansjonen fortsatte i 2006 da Malvik Container AS i Trondheim ble kjøpt opp.
 
Siden etableringen i 1989 har Ragn-Sells virksomhet vokst betydelig, og selskapet er i dag totalleverandør av tjenester knyttet til håndtering av restprodukter og avfall. Våre avdelinger er lokalisert i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Moss, Sarpsborg, Stokke, Bamble, Drammen, Gardermoen, Kongsvinger, Voss, Elverum og Frøya . Videre har vi etablert landsdekkende innsamlingsløsninger for alle typer restprodukter og avfall.
 
Ragn-Sells-konsernet eies fortsatt av familien Sellberg, og har i dag virksomheter i Norge, Sverige, Danmark, Estland, Latvia og Polen. Konsernet omsetter for 4,5 milliarder SEK årlig, og har totalt ca 2500 ansatte. I Norge sysselsetter Ragn-Sells 330 personer på de 18 avdelingene rundt om i landet.  Ragn-Sells er sertifisert på kvalitet (ISO 9001), miljø (ISO 14001) og arbeidsmiljø (OHSAS 18001).

Kretsløpsfilosofi og kunnskap om miljøvern stadig mer fremtredende, noe som stiller nye krav til vår organisasjon. Fra å kun være transportør, har vi utviklet oss til å være rådgiver, konseptutvikler og produsent av sekundære råvarer.
 
© Ragn-Sells AS - 08899@ragnsells.no - Kontakt oss - Tlf: 08899 - Generelle vilkår - Org.nr: 952 187 627