Sten Helberg vinner av Gullklypa 2019
Vinner av Gullklypa 2019 Sten Hellberg under sin takketale på Hold Norge Rent-konferansen 2020.

Sten Helberg vinner av Gullklypa 2019

Vinner av Gullklypa 2019 ble offentliggjort under dagens åpning av Hold Norge Rent-konferansen 2020 på Fornebu. Årets vinner er ildsjel Sten Helberg.

05 feb 2020

Gullklypa deles årlig ut til enkeltpersoner eller institusjoner som har gjort en spesiell innsats mot forsøpling, og for et rent og trivelig Norge. I år ble prisen delt ut av Ordfører i Bærum kommune, Lisbeth Hammer Krog. Vinneren mottar blant annet en gave pålydende 5000 kroner fra Ragn-Sells. Det er 2. året på rad at Ragn-Sells sponser utdelingen av Gullklypa.

Helberg har viet sitt liv til arbeidet med marin forsøpling

Sten Helberg er en Ildsjel som har stått på for havet og drevet med strandrydding i et tiår. Han har viet sitt liv til arbeidet med marin forsøpling og startet sammen med Naturvernforbundet i Østfold Kystlotteriet i 2016. I 2019 opprettet han miljøstiftelsen Elv og Hav i, og han driver også Marin Omsorg som i samarbeid med Kriminalomsorgen rydder i Øra Naturreservat i Østfold (Viken).

Helberg er en stor pådriver for oppryddingsarbeid og et kjent fjes i strandryddemiljøet. Helberg står for et positivt syn på utfordringene med marin forsøpling – ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt for et renere og sunnere hav. Ragn-Sells gratulerer Sten Helberg med heder og ære!

Artikkelen fortsetter under bildene.

Sten Helberg mottar gavesjekk på 5000,- fra Ragn-Sells som vinner av Gullklypa 2019, fra Ordfører i Bærum kommune, Lisbeth Hammer Krog.
Sten Helberg mottar gavesjekk på 5000,- fra Ragn-Sells som vinner av Gullklypa 2019, sjekken ble delt ut av Ordfører i Bærum kommune, Lisbeth Hammer Krog. Foto: Ragn-Sells

Statsminister Erna Solberg åpnet Hold Norge Rent-konferansen 2020.
Statsminister Erna Solberg åpnet Hold Norge Rent-konferansen 2020.. Foto: Ragn-Sells

Andre nominerte

  • Pippip Ferner
  • John Gunnar Broks
  • Plastfritt Hav
  • Søgne Dykkerklubb

Juryen

  • Gunhild Solberg (Sirkel Glass)
  • Tom Sørum (Oslofjordens Friluftsråd)
  • Pia Ve Dahlen (marinbiolog og Passion for Ocean)