Alt avfall fra årets Norway Cup skal gjenvinnes.
Verdens største fotballturnering, Norway Cup, skal bli enda bedre på miljø og har nå fått med seg Ragn-Sells på laget.

Norway Cup med mer fokus på miljø sammen med Ragn-Sells

Tidligere har Norway Cup sortert ut noe plast og papp, men ved hjelp av Ragn-Sells skal kildesorteringen på Norway Cup nå økes. Gjennom en ny sorteringsstasjon vil nå også matavfallet sorteres, i tillegg til bedre sortering av papp og plast.

31 mai 2018

Samarbeid om miljøsatsing

Den nye miljøsatsingen er en naturlig del av Norway Cups verdiarbeid og arbeid for å synliggjøre og nå FNs bærekraftsmål. I tillegg til det nye samarbeidet med Ragn-Sells, gjør Norway Cup en rekke grep på miljøsiden, blant annet nye tiltak for pant av flasker og et strandryddeprosjekt mot deltagende lag. I tillegg ble det i 2017 lagt opp til strøm på Ekebergsletta for å kutte ned på bruken av aggregater.

Trygve Nielsen, Markedssjef i Norway Cup, sier:

- Det er viktig for oss i Norway Cup å gjøre vår del for miljøet, og vi er svært fornøyde med å få med oss Ragn-Sells. Som verdens største fotballturnering har vi et ansvar for å fremme gode verdier og jobbe, i samarbeid med andre, for å nå de 17 bærekraftsmålene satt av FN.

Trygve fortsetter:

- Vi har som mål å bli en så miljøvennlig turnering som mulig. Og vårt nye samarbeid med Ragn-Sells er et steg i riktig retning!

Saken fortsetter under bildet.

Raymond Borgersen, Regionsjef i Ragn-Sells og Trygve Nielsen, Markedssjef i Norway Cup. Bilde: f.v. Raymond Borgersen, Regionsjef i Ragn-Sells og Trygve Nielsen, Markedssjef i Norway Cup.

Ragn-Sells gleder seg over samarbeidet

Lars Eknes Rasmussen, Salgsrådgiver – Gjenvinning og Miljø i Ragn-Sells, sier:

- Vi gleder oss til vårt nye samarbeid med Norway Cup og synes det er flott at Norway Cup tar de grepene de gjør. Vi kan med 100% sikkerhet si at alt avfallet fra Norway Cup vil i år gjenvinnes – enten som materialgjenvinning eller energigjenvinning i form av fjernvarme. Og jo bedre det sorteres under turneringen, jo mer papp, papir, plast og matavfall vil materialgjenvinnes til nye produkter!

Om Bækkelagets Sportsklub/Norway Cup

Bækkelagets Sportsklub (BSK) er et idrettslag fra Bekkelaget i Oslo. Klubben startet i 1909 og har rundt 2800 medlemmer. Vår rolle i lokalsamfunnet er å aktivisere mennesker fra barndom til alderdom. BSK har et bredt tilbud av idretter til utøvere i alle aldre, og vi har grupper innen fotball, friidrett, håndball, innebandy, orientering og ski, samt en aktivitetsskole. I tillegg til breddeidretten har BSK eliteutøvere innenfor en rekke idretter, og vi har Oslos eneste herrelag i eliteserien i håndball - Grundigligaen. BSK er blant annet kjent for å arrangere verdens største fotballturnering, Norway Cup.

Norway Cup er verdens største fotballturnering for barn og ungdom 6 – 19 år og har vært avholdt årlig i Oslo siden 1972. Det kommer deltagere fra hele verden og siden starten i 1972 har 1 033 300 deltagere og 53.049 lag deltatt på Norway Cup. I 2016 år var det deltakerrekord med til sammen 2,200 påmeldte lag. Norway Cup finner sted på Ekebergsletta i uke 31 hvert år.