Bli med på Norsk Friidrett sin ryddeuke.

Bli med på Norsk Friidrett sin ryddeuke

Norges Friidrettsforbund og Ragn-Sells inviterer hele Norsk Friidrett til å være med på en vårdugnad med rydding i sitt nærområde. Ryddeuka går av stabelen i uke 16, nærmere bestemt fra 19.- til 25. april. Det spiller ingen rolle om det gjennomføres sammen med klubben, familien, venner eller alene. Alle kan være med på å gjøre Norsk Friidrett litt grønnere.

14 apr 2021

Vil du utgjøre en forskjell for lokalmiljøet?

Vi håper du eller dere tar utfordringen og rydder med oss i uke 16. Om det ikke passer den uken så ta gjerne en dugnad når det passer, del gjerne bilder med oss. Vårt formål med dette tiltaket er å skape en varig holdningsendring ved at folk blir enda flinkere på å rydde ved enhver anledning. Vi har et ansvar om å ta vare på naturen og anleggene som brukes til friidrett. Vi skal holde alt #LikeFinSomFør – være seg på friidrettsbanen etter trening, en sti der du løper ofte eller rundt klubbhuset.

Hvorfor rydde?

Det er langt hyggeligere å trene i et rent miljø uten avfall. Det ser bedre ut og er mindre skadelig for naturen. Og avfallet? Det går til forbrenningsanlegg slik at det gir energi til fjernvarme, for eksempel strøm hjemme hos deg selv. Ved å bli med gjør du både lokalmiljøet, klubben og Norge en stor tjeneste.

Norsk Friidrett skal være best på og utenfor banen og være gode forbilder som går foran – lokalt og nasjonalt. Vi som ferdes og trener ute eier ikke naturen; vi bare låner den til friidrett veldig ofte. La det bli en vane å forlate treninger og arrangementer i minst like god stand som når du kom – om ikke bedre.

Tips til gjennomføring

Både Norges Friidrettsforbund og Ragn-Sells er medlem av Hold Norge Rent, som har og en meget brukervennlig app og nettportal. Den heter Ryddeher kan du opprette deres ryddeaksjon. I Rydde finner du også partnere som tilbyr gratis avfallsposer og hansker til ryddeaksjonen.

NB: Før du rydder så gjør deg kjent med våre anbefalinger og rydderetningslinjer.

Blir du med?

Vi ønsker å dele ditt engasjement, send gjerne bilder og film fra ryddingen til steffen.aabel@friidrett.no.