Tips til vårrydding.
Mange leier container til vårryddingen, container til fastpris er forutsigbart og kan bestilles på nett.

Tips for vårrydding og dugnad

Skal du arrangere vårrydding i år? Sitter du i styret i borettslaget eller sameiet og skal arrangere dugnad? Trenger du rett og slett å rydde litt på tomta eller i garasjen? Her er 10 nyttige vårryddevettregler som kan hjelpe deg.

10 apr 2018

Vårryddevettregler for god vårrydding

#1. Planlegg i god tid og meld fra om hvor og når dugnaden finner sted, heng opp plakater og send ut informasjon. Vårt sorteringsskriv kan hjelpe deg på veien.

#2. Bruk kart og kompass, det vil si ei liste med gjøremål i prioritert rekkefølge som kan sjekkes av underveis. Husk tusj!

#3. Ta hensyn til typer avfall, slik at sorteringen blir så bra som mulig. God merking av beholdere og containere sørger for at ingen går seg vill, skilter kan lastes ned i vår guide for kildesortering.

#4. Se opp for elektronisk avfall samt farlig avfall som maling, spraybokser, impregnert trevirke, kjemikalier og liknende. Privatpersoner kan plassere dette på en henger og levere gratis på den lokale gjenvinningsstasjonen. Pass på at avfallet er pakket inn og godt sikret under transporten. EE-avfall, småbatterier og lysstoffrør kan også leveres gratis på butikker som forhandler dette.

#5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre. Bestill leie av containere, beholdere for farlig avfall, EE-bur, avfallssekker o.l i god tid. Bor du ved sjøen, arranger gjerne en ekstra dugnad i fjæra, husk å ta med en håv!

Vårryddevettreglene fortsetter under bildet.

Elektrisk og elektronisk avfall (EE-avfall) sorteres på tilhenger, i EE-bur eller annen beholder. Se opp for elektrisk og elektronisk avfall, dette avfallet må sorteres for seg selv.

#6. Se an terrenget, er det for trangt for en container finnes det mange andre gode løsninger som beholdere, avfallssekker og ryddekveld med komprimatorbil eller søppeltaxi.

#7. Vær forberedt på skitne hender og klær, samt all slags vær. Dropp finstasen og husk arbeidshansker til hele ryddelaget.

#8. Ta trygge veivalg, har du bare litt avfall kan du spleise på container med naboen. Gjør tunge løft sammen, løft med beina!

#9. Det er aldri for sent å snu, spar penger i nabolaget ved å oppfordre til gjenbruk istedenfor å kaste. Lag en stasjon for bytting hvor folk kan dele klær, møbler og annet med hverandre. Gjenbrukt er velbrukt!

#10. Det er ingen skam å prioritere pauser, det er viktig med noe godt i koppen og andre godbiter underveis for å sikre godt engasjement.

Vi ønsker deg ei god vårrydding.