En bærekraftig avfallsløsning for plast

En bærekraftig løsning for plast

Plast egner seg godt for gjenvinning, og det er viktig at det sorteres i rett avfallsstrøm slik at det ikke havner på avveie. For å kunne materialgjenvinne plast, er det avgjørende med god sortering.

FNs bærekraftsmål

8.4, 9.4, 11.4, 11.6, 12.2, 12.4, 12.5, 12.6, 12.7, 14.1, 15.1

Arrow up
Denne tjenesten gjør det mulig for oss å samarbeide mot de globale målene ovenfor.

Plast er et materiale som det snakkes mye om i verden, og det er viktig å samarbeide med ansvarlige bransjeaktører. Listen over plastblandinger og bruksområder er lang. En fellesnevner for de fleste produkter av plast er at de kommer fra en fossil kilde, det vil si at det benyttes for eksempel olje under produksjon. Ved resirkulering av plast reduseres bruken av fossile ressurser. På grunn av den store blandingsvariasjonen i plastprodukter, er sortering avgjørende for å få et høyverdig resirkulert produkt.

Hvordan hjelper vi deg med plasten?

Med vår ekspertkunnskap hjelper vi våre kunder med å optimalisere sorteringen ved å identifisere hva som har en gjenvinningsverdi, samtidig som vi sørger for innsamling og kvalitetskontroll av sortert materiale før det sendes til granulatproduksjon. Plastgranulatet brukes senere i produksjon av nye plastprodukter.

Vi hjelper deg med å forbedre sorteringen av ulike plasttyper.

Vanlige typer plast

Resirkulering av plast sparer miljøet for omtrent 2,5 liter olje per kilo produsert plast. Plast kan resirkuleres flere ganger, ved gjenvinning av plast reduseres utslipp av karbondioksyd kraftig. Gjenvinning reduserer også behovet for uttak av jomfruelig olje.

Plastemballasje:
Plastbeholdere for forbrukerprodukter. Kan komme i en rekke plastblandinger, former og farger. Den store variasjonen i egenskaper gjør det vanskelig å gjenvinne denne plasttypen til nye råvarer.

Lav tetthet polyetylen (LDPE):
Plastfilm med forskjellige kvalitetsnivåer avhengig av blanding av farget plast og klistremerker. Egner seg meget godt for gjenvinning.

Høy tetthetspolyetylen (HDPE):
Eksempler på produkter av HDPE: tromler, rør og plastbokser. Sortering av farger og forskjellige komposisjoner er nødvendig for å få et godt råmateriale.

Polypropylen (PP):
Eksempler på produkter: forbrukeremballasje, kjøretøysdeler og rør. Sortering av farger og forskjellige komposisjoner er nødvendig for å få et godt råmateriale.

Polystyren (PS):
Eksempler på produkter: Styrofoam, testrør og lokk til engangskopper. Sortering av farger og forskjellige komposisjoner er nødvendig for å få et godt råmateriale.

EPS (Isopor):
Et emballasjeprodukt som er svært viktig å håndtere riktig. Stort volum og lite vekt kan gjøre det plasskrevende, men det finnes komprimeringsløsninger.

Plast egner seg godt for gjenvinning.

Hva skjer med plasten?

Ved materialgjenvinning blir plasten først sortert hos din bedrift, deretter innsamlet og grovsortert. Så følger fraksjonering, raffinering, vasking og tørking. For å definere plasttype kan plastklassifikasjonskoden som ofte støpes i plasten brukes. Når alt er rett sortert og rengjort sendes plasten til granulatproduksjon.

Med reThink sertifisering kan din bedrift ta det første sirkulære steget.

reThink sertifisering

Har din bedrift et ønske om å bli mer sirkulær? Ragn-Sells sin reThink sertifisering inneholder en årlig gjennomgang av bedriftens avfallshåndtering, rapportering, kursing og sertifikat med rating.

Les mer om reThink
Ragn-Sells kundeportal

Ragn-Sells kundeportal

I vår kundeportal kan du bestille tømminger, ta ut rapporter, se fakturaer og finne annen nyttig informasjon om avfallshåndteringen. Kundeportalen er enkel i bruk og kan benyttes av alle våre kunder.

Gå til kundeportal

Hvorfor velge Ragn-Sells?

Landsdekkende

Landsdekkende

Vi samler inn plast fra hele landet, og takket være store volum og miljøvennlig bilpark, gjøres dette på en miljøvennlig måte.

Lønnsomt og miljøvennlig

Lønnsomt og miljøvennlig

Å sortere plast ut av restavfallet er lønnsomt både for lommeboka og miljøet.

Ekspertise

Ekspertise

Som kunde av Ragn-Sells har du alltid tilgang til vår ekspertise, og veiledning for å oppnå en så optimal sortering som mulig.

Jeg vil vite mer

An error has occurred while getting captcha image

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling. 

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)