En bærekraftig løsning for steinull

En bærekraftig løsning for steinull

Det var en gang da all gammel steinull fra byggeplasser sendt direkte til deponi. Ragn-Sells har som eneste aktør i bransjen inngått et samarbeide med ROCKWOOL for å få slutt på det. Avtalen sørger for at gammel steinull blir materialgjenvunnet til ny steinull.

FNs bærekraftsmål

9.4, 11.6, 12.2, 12.4, 12.5, 17.16, 17.17

Arrow up
Denne tjenesten gjør det mulig for oss å samarbeide mot de globale målene ovenfor.

Den brukte steinullen kildesorteres i egne avfallscontainere som transporteres til Ragn-Sells sine anlegg. Deretter transporteres den til en av Rockwool sine fabrikker for produksjon av ny steinull.

Hvorfor egner steinull seg godt for gjenvinning?

Steinull består av 97% stein, det vil si at det nesten er et fullstendig resirkulerbart produkt. Den er produsert av stein og kan derfor smeltes om og resirkuleres igjen og igjen. Den vil fortsatt beholde den høye kvaliteten og de samme ytelsesegenskapene som da isolasjonsplatene ble produsert første gang.

Steinull består av 97% stein, det vil si at det nesten er et fullstendig resirkulerbart produkt.

Hvorfor gjenvinne steinull?

Steinull brukes til varme- og lydisolasjon i bygningskonstruksjoner, og fremstilles av steinmateriale ved smelting og overføring til isolasjonsprodukter. Som isolasjonsprodukt har steinull flere unike fordeler; Lang holdbarhet, høy brannsikkerhet, reduserer støy, fuktavvisende og gode termiske egenskaper.

Slik gjenvinnes steinull.

Slik gjenvinnes steinull

Ragn-Sells samler inn steinull fra entreprenører og byggmestere, deretter transporteres den til et av Ragn-Sells sine gjenvinningsanlegg for pakking og videre transport. Så går ferden videre til en av ROCKWOOL sine fabrikker hvor den vaskes, smeltes om og gjenvinnes.

Ekspertise byggavfall

Ekspertise byggavfall

Ragn-Sells har unik kompetanse og lang erfaring med håndtering av avfall på byggeplasser i alle størrelser. Sortering på byggeplassen er avgjørende for å klare miljøkravene som settes fra myndighetene og bransjen.

Gå til løsning for byggavfall
Ragn-Sells kundeportal

Ragn-Sells kundeportal

I vår kundeportal kan du bestille tømminger, ta ut rapporter, se fakturaer og finne annen nyttig informasjon om avfallshåndteringen. Kundeportalen er enkel i bruk og kan benyttes av alle våre kunder.

Gå til kundeportal

Hvorfor velge Ragn-Sells?

Miljøvennlig

Miljøvennlig

Vi er den eneste aktøren i vår bransje som samler inn steinull for gjenvinning, og med det reduserer behovet for uttak av jomfruelig stein til produksjon.

Ekspertise

Ekspertise

Våre dyktige salgsrådgivere hjelper ditt selskap med en løsning for å håndtere steinull, slik at det kan gjenvinnes.

Samarbeid

Samarbeid

Vi jobber kontinuerlig med våre samarbeidspartnere for å skape gode og bærekraftige løsninger.

Jeg vil vite mer

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling. 

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)