Ragn-Sells innfører forbud mot avfallssekker som ikke er gjennomsiktige fra og med 1. januar 2020

Forbud avfallssekker som ikke er gjennomsiktige fra 1. januar 2020

For å sikre at mest mulig av avfallet som kommer inn til Ragn-Sells, blir håndtert riktig og sikkert innfører Ragn-Sells forbud mot avfallssekker som ikke er gjennomsiktige fra og med 1. januar 2020.

05. sep 2019

Ragn-Sells innførte tidligere i år høyere gebyrer for feilsortering av Lithiumbatterier, og ser at avfallssekker som ikke er gjennomsiktige kan skjule blant annet slike farlige avfallstyper. Dette er skadelig for miljøet, og medfører risiko for brann og personskader.

Mange bedrifter er flinke i dag

- I september 2016 oppfordret vi alle våre kunder til å benytte gjennomsiktige avfallssekker, vi sluttet også å benytte avfallssekker som ikke er gjennomsiktige internt og hos våre kunder på dette tidspunktet. Mange av våre kunder har vært veldig flinke til å benytte gjennomsiktige avfallssekker, slik at det har blitt lettere og tryggere for våre folk å sikre riktig sortering, sier Bente Åsen Sørum, direktør for marked og kommunikasjon i Ragn-Sells.

Ønsker at alle tar ansvar

Skal aktørene i gjenvinningsbransjen klare å få mest mulig ut av avfallet, må alle ta ansvar, slik at mest mulig kan benyttes på nytt som råvarer. Oppgaven vil bli betraktelig enklere når alle benytter gjennomsiktige avfallssekker.

- Vi ser at det fortsatt kommer inn en del ugjennomsiktige avfallssekker. Nå ønsker vi å få en slutt på det. Av den grunn innfører vi fra 1. januar 2020 forbud mot bruk av sekker som ikke er gjennomsiktige for alle våre kunder. Vi i Ragn-Sells vil samtidig oppfordre alle våre kunder og samarbeidspartnere som selger avfallssekker, til å kun tilby gjennomsiktige sekker. I og med at vi er klar over at mange allerede har kjøpt inn avfallsekker, så setter vi tiltredende dato litt frem i tid. Vi håper dette skal gjøre enklere og tryggere for alle de som jobber i vår bransje, avslutter Bente Åsen Sørum.

Avfallssekker og poser - mer informasjon om avfallssekker og poser.

Avfallssekker

Gå til utstyr- og produktoversikt for å se vårt utvalg med avfallssekker og poser.

Relevante artikler