Sebastian var markedsdirektør hos Ragn-Sells for en uke i forbindelse med jobbuke på skolen.

Markedsdirektør for ei uke

Sebastian Schumann Joranger vikarierte som markedsdirektør i Ragn-Sells under sin arbeidsuke på skolen, vi tok en prat med Sebastian.

28. mai 2019

Navn: Sebastian Schumann Joranger
Alder: 15 år
Interesser: Basket og E-Sport

Sebastian sine opplevelser i løpet av uken

Hvordan har det seg at du var Markedsdirektør for en uke hos Ragn-Sells?

- Oppdraget fra skolen var å ha ei jobbuke, dette fortalte jeg på en tur mamma Susanne hadde med jobben sin på Skeikampen. Dette overhørte Markedsdirektør Bente og spurte pent om jeg ville være hennes stedfortreder en uke hvor hun skulle på farten. Det takket jeg selvsagt høflig ja til. Det har jeg ikke angret på.

Hva var oppdraget ditt den uken?

- Mitt oppdrag denne uken var blant annet å ta over Instagram kontoen til Ragn-Sells, en såkalt Instagram-takeover. Jeg skulle ta bilder av det jeg mente er interessant for følgerne til Ragn-Sells.

Hva var det morsomste du opplevde under uken?

- Utforskning av anlegget og alt som skjer der av resirkulering og sortering, slik at det kan bli til noe nytt. Det var faktisk overraskende å se hvor vakkert avfall er når det er sortert og presset i firkanter.

- Det var også gøy å være med å «regissere» et intervju med Bente, Markedsdirektør, der hun ble filmet og intervjuet av KLP på HUB`en til Elskede by, den gamle postterminalen i Biskop Gunnerus gate.

Hva har du lært etter uken?

- Det som var hovedmålet med hele arbeidsuken var å finne ut hvordan en arbeidsdag forløper seg, og det kan jeg med hånden på hjertet si at jeg fant ut. Lærte også hva som er effektive og hva som er ineffektive møter. Et møte jeg var med i tok 6 min og 52 sekunder, der ble det tatt 6 beslutninger og to av dem ble umiddelbart effektuert. Det andre møtet varte i en time fire minutter og 22 sekunder, der ble ingen beslutninger tatt.

Hva tar du med deg videre av kunnskap?

- Hvor viktig det er å sortere, slik at avfallsprosesseringen skal kunne fungere optimalt. Da kan vi bruke råvarene igjen og igjen. I tillegg har jeg lært hvor viktig det er med effektivitet og komme til sakens kjerne. Som Elvis pleide å synge: “Little less conversation, a lot more action please”. Ikke prate bare for å prate, men være mer konkret på hva man vil skal skje.

Noe du vil si til slutt?

- Takk til Ragn-Sells for at jeg fikk muligheten til å være her. Her er det mange flinke mennesker. Se ikke bort fra at jeg kommer til å søke om å få sommerjobb hos dere.