Gudbrand Ensrud og Fjellhamar FK arrangerer gratis fotballskole i høstferien med Ragn-Sells som hovedsponsor. (Foto: Stine Bjerke)

Ragn-Sells er hovedsponsor for gratis fotballskole i høstferien

Gudbrand Ensrud som er ansvarlig for fotballakademiet og barnefotball i Fjellhamar FK hadde en visjon om å arrangere en fotballskole hvor alle kan delta, uavhengig av økonomisk situasjon. Målet skal nå å realiseres med Ragn-Sells som hovedsponsor.

10. sep 2019

Fjellhamar FK arrangerer i høstferien gratis fotballskole for barn mellom 7 og 14 år med plass til 200 barn. 20 av plassene er øremerket barn med funksjonsnedsettelser.

- Under fotballskolene som arrangeres på sommeren har vi sett at mange gutter og jenter med stor interesse for fotball ikke deltar, vi tror dette i hovedsak skyldes at familiene ikke har økonomi til deltakelse for sine barn. Klubben er en viktig bidragsyter til at ungdom får en trygg og god oppvekt i sitt nærmiljø, så det er veldig viktig for oss å få med alle barn, forteller Gudbrand Ensrud.

Lokalt næringsliv gjør det mulig

Støtte fra lokale bedrifter og profilerte fotballpersonligheter gjør at det er mulig å gjennomføre fotballskolen med gratis deltakelse. Ragn-Sells som har sitt hovedkontor et steinkast unna klubbens fasiliteter stiller som hovedsponsor.

- Når ting koster penger har ikke alle muligheten til å delta. For oss er det svært gledelig å være med på å bidra til at barn i nærområdet får oppleve idrettsglede, uten at det koster ei krone for familiene. Vi er veldig stolte av at fotballskolen bærer navnet Ragn-Sells fotballskole. Det at 20 av plassene på fotballskolen er øremerket barn med funksjonsnedsettelser er et stort pluss, forteller Raymond Borgersen, regionsjef i Ragn-Sells.

Profilerte trenere og spillere stiller opp på dugnaden

Fotballskolen får besøk av en rekke profilerte trenere og spillere, som skal bidra til at dette blir ei uforglemmelig uke for barna. En av profilene som stiller opp er tidligere landslagskeeper Frode Grodås.

- Dette er jeg med på, selvfølgelig er jeg med på dette. Et slikt gratis tilbud som gjør at alle kan delta er strålende, så jeg ønsker å bidra til at dette blir en god opplevelse for alle som er med, sier Frode Grodås, som nå er keepertrener for herrelandslaget i fotball.

- Alle profilene vi har kontaktet har vært svært positive, kun noen få av de spurte har ikke mulighet til å bidra, fordi de skal reise bort denne uken. Det vil dukke opp mange kjente fjes og overraskelser i løpet av uka. Denne dugnadsånden gjør fotballskolen helt spesiell. Vi håper flere klubber, profiler og bedrifter fra hele landet følger etter, slik at enda flere barn får muligheten til å delta på idrettsaktivitet, avslutter primus motor Gudbrand Ensrud.