I uke 12 ble årets beste uke arrangert på Beitostølen. Ragn-Sells er samarbeidspartner til Ridderuka, og stiller både som sponsor og med flere frivillige.

Årets beste uke

Vi vandrer alle i mørket. Noen fordi de ikke ser med øynene. Noen fordi de ikke ser med tankene. De fleste av oss fordi vi ikke ser hverandre. Dette var tankene til grunnleggeren av Ridderrennet, Erling Stordahl.

27. mar 2023

Stordahl var selv blind og opplevde at det å være ute på ski gav ham en spesiell fysisk og psykisk frigjøring. Han ønsket å bidra til at andre i samme situasjon skulle få den samme sterke opplevelsen på ski. Slik ble verdens største årlige vintersportsuke for syns- og bevegelseshemmede til.

Hva er så Ridderuka?

Uka ble arrangert nå i 2023 for 58 gang kun avbrutt av pandemien. I år samlet Ridderuka rundt 320 deltakere fra 10 ulike nasjoner, med trening og konkurranser i vintersporter som langrenn, skiskyting, snowboard, alpint, truger, hundekjøring og kiting.

- Alt toppet seg på lørdagen med sjølveste Ridderrennet, der man kan velge distanse etter form, forteller Bente Åsen Sørum, markedssjef i Ragn-Sells, frivillig siden 2014 og styremedlem i Foreningen Ridderrennet.

Programmet er variert og formålet er at det skal treffe bredt både når det gjelder interesse og alder. Eldstemann Charles er 102 år og kommer helt fra USA, de yngste er rundt 12 år.

Det sosiale er veldig viktig. De sosiale aktivitetene under denne uka var konsert med Feel Good Orchestra, foredrag med Lasse Gustavsson, musikkquiz og talentaften der deltagere, frivillige og andre fikk opptre.

H.K.H. Haakon Magnus er Foreningen Ridderrennets høye beskytter.

Viktige bidrag

Bente ble i 2013 spurt av daværende generalsekretær om å bidra som frivillig. Dette sa hun selvsagt rungende ja til. Ridderrennet har alltid vært henne nær da hennes bestefar som var blind, var en venn av grunnlegger Erling Stordahl. I tillegg kan hun tegnspråk gjennom at hennes foreldre var døve.

I kjølvannet av Bentes engasjement har Ragn-Sells også blitt sponsor og samarbeidspartner. Under de siste tre arrangementer har salgssjef Liv Bentsen Nesje også vært med som svært engasjert frivillig fra Ragn-Sells. Liv er en del av rigg-gruppa og trives blant gutta. I år var Ragn-Sells sin nye salgs- og markedsdirektør Gunn Hege Berg også med i to dager, hvor hun blant annet hjalp til med å dele ut medaljer på alpinrennet. Gunn Hege er svært begeistret for arrangementet, og kan fortelle at hun vil bli med store deler av uka neste år.

I 2019 ble Ragn-Sells en av hovedsamarbeidspartnerne sammen med Entra og Lions. Nå har Coop også kommet til. Foreningen Ridderrennet setter stor pris på engasjementet til Ragn-Sells, og håper på et godt samarbeid i mange år fremover. Norges Idrettshøyskole og Beitostølen Helsesportsenter er medarrangører som sammen med Forsvaret er svært viktige støttespillere.

- Uten bidraget fra samarbeidspartnere, medarrangører og støttespillere ville det vært umulig å gjøre det mulige mulig. Ragn-Sells setter samfunnsansvar svært høyt, og det å få lov til å bidra på denne mulighetens arena betyr mye for oss, avslutter Bente Åsen Sørum.