4 millioner i støtte til Ragn-Sells sin samarbeidspartner Sensorita AS

4 millioner i støtte til Sensorita AS

Det to år gamle teknologiselskapet Sensorita har sitt utspring fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, NMBU. Selskapet ble grunnlagt av Ulrikke Lien og Emil Skar og er i dag knyttet til inkubatormiljøet Startuplab i forskningsparken i Oslo. Selskapet utvikler sensorteknologi for avfallssektoren.

22. aug 2022

Avfallsbransjen.no skriver om vårt samarbeid med teknologiselskapet Sensorita som utvikler sensorer for fyllingsgrad i containere.

Containere som varsler

I tett samarbeid med Ragn-Sells har Sensorita laget en prototype på en sensor som måler fyllingsgrad i åpne containere. De peiler seg i første omgang inn på avfall på byggeplasser. I dag går det mye ressurser med til å sjekke om containerne er fulle og organisere transport.

Sensorer i vanlige beholdere er som regel basert på distansemåling. I lukkede beholdere sitter de i lokket. På åpne containere er det mer komplisert, siden de må settes i sideveggene. Sensorene er også svært utsatt for støt både under fylling og tømming. Det benyttes maskinlæring sammen med radarsensorer til å måle fyllingsgraden, som sammen gir en svært robust teknologi.

Innovasjon Norge har trua – går inn med støtte

Med innebygde sensorer kan containeren selv gi beskjed når det er behov for tømming. Det vil bety mindre transport, kutt i utslipp og betydelige innsparinger.

Teknologiutvikleren fikk før helgen beskjed om at de mottar støtte på fire millioner kroner fra Innovasjon Norges miljøteknologiordning. Ordningen er skreddersydd for utvikling av teknologi og prosesser som løser et miljøproblem.

Ragn-Sells er delaktig i utviklingen

- Det er kjempeflott for et lite teknologiselskap. At Innovasjon Norge gir støtte gjennom miljøteknologiordningen er en stor backing og viser at de mener at vi kan gjøre en forskjell, sier Ulrikke Lien i Sensorita til Avfallsbransjen.no.

Lien trekker frem at samarbeidet med Ragn-Sells har vært svært viktig for selskapet og mener det er riktig å konsentrere seg om utvikling i Norge og Skandinavia. Her er avfallsbransjen både profesjonell og teknisk kompetent, noe som gjør det mulig å lage løsninger sammen med bransjen.

- At Ragn-Sells blir med videre som samarbeidspartner i neste utviklingsfase er utrolig gøy og det er en glede å fortsette det gode samarbeidet, sier Lien.

Ragn-Sells ser store muligheter

Direktør for strategi og utvikling i Ragn-Sells AS, Jon Lille-Schulstad sier at Ragn-Sells følger utviklingen nøye og har svært høye forventinger til sluttresultatet. Han forteller at samarbeidet med Sensorita allerede har gitt en dypere innsikt i utviklingsmulighetene for våre tjenester slik at vi kan tilby økt kundenytte, effektivisere vår drift og redusere utslipp fra våre egne transporter.

- Å arbeide med unge, dyktige mennesker uten tidligere erfaring fra vår bransje har lært oss å se ting fra en litt annen vinkel. Bransjen har et betydelig potensiale for digitalisering, sensorløsningen vi nå utvikler vi gi oss mulighet til å akselerere vår digitale satsing, avslutter han med.

Relevante artikler