HMSK-sjef i Ragn-Sells Thomas Holmsen (til høyre) forteller om sikkerhetsuka til Ragn-Sells. Foto: Ragn-Sells

Sikkerhetsuka 2021 – sammen om en tryggere arbeidsplass

Den 31. mai til 4. juni arrangeres sikkerhetsuka i Ragn-Sells og i år er det planlagt en rekke aktiviteter som skal bidra til å skape en tryggere arbeidsplass for alle som utfører arbeid på våre anlegg og for Ragn-Sells.

27. mai 2021

Felles forståelse

- En sterk sikkerhetskultur krever en felles forståelse av hva som er farlig og hvordan hver enkelt kan bidra til å redusere farene, både fra meg som øverste leder, til alle sjåfører og ansatte ute på våre anlegg. Derfor ønsker vi å tydeliggjøre både sikkerhetsreglene og krav til verneutstyr for alle som skal utføre arbeid for Ragn-Sells, enten det er på våre anlegg eller ute hos kunder, sier administrerende direktør Vidar Svenning Olsen.

I forbindelse med sikkerhetsuka blir nye sikkerhetsskilt med oppdaterte sikkerhetsregler avduket. I tillegg vil ansatte få mulighet til å prøve ut forskjellige varianter av verneutstyret i Ragn-Sells sitt oppdaterte sortiment og gjennomføre fotscanning, selvfølgelig under strenge smittevernsrestriksjoner.

- Det er viktig for oss at alle ansatte får muligheten til å prøve ut nytt verneutstyr og gi tilbakemeldinger. Heldigvis har vi engasjerte verneombud som hjelper oss med dette ute på anleggene, sier HMSK-sjef Thomas Holmsen fra hjemmekontoret på Skjetten.

Kontinuerlig arbeid

Holmsen understreker at Ragn-Sells opplever en positiv utvikling i det forebyggende sikkerhetsarbeidet, men å bygge sikkerhetskultur er et kontinuerlig arbeid.

- Selv om vi har ekstra fokus på sikkerhet denne uka, er det 51 andre uker i året vi må være på tå hev og arbeide systematisk. Sammen skal vi fortsette å ta ytterligere steg, avslutter Holmsen.