Dette er viktig å tenke på før du leier en container

Klar for å rydde frem våren? Med noen få tastetrykk kan du spare mye penger når du skal leie container.

09. apr 2021

Opprydding i hager og på fellesområder er et tydelig vårtegn. I år er flere enn noensinne opptatt av å komme sommeren i møte med ryddige uteområder.

– Når vi sammenligner mars måned i år med samme måned i fjor, ser vi en økning på 70 prosent i bestillinger på nett. Det er tydelig at mange har fått bedre tid under pandemien. Når man tilbringer mer tid i hjemmet, velger mange å ta den store oppryddingen eller pusse opp, sier Anders Ellefsen, markedsansvarlig i Ragn-Sells.

Ikke gå i denne fellen

Containerleie gjør det enkelt å få ryddet unna alle typer avfall, som for eksempel hageavfall, byggematerialer, gips og EE-avfall i beholder. Men før du leier en container bør du sjekke vilkårene grundig.

Mange leverandører annonserer nemlig med fastpris, men så viser det seg at denne prisen kun gjelder et begrenset antall kilo med avfall. Når du fyller opp containeren kan denne grensen overskrides – og da risikerer du å få en ubehagelig overraskelse når regningen kommer.

– Leieavtalen vår er veldig lett å forholde seg til. Vi opererer med én fastpris som gjelder uavhengig av vekten på avfallet, så lenge vekten er innenfor det containeren tåler, sier Ellefsen.

En veldig bra avtale

Huseierne har samarbeidet med Ragn-Sells i flere år. Her forteller forbruker- og kommunikasjonssjef Carsten Pihl hvorfor:

– Vi har valgt Ragn-Sells fordi vi synes tilbudet deres er veldig bra! Container til fast og forutsigbar pris er populært hos våre medlemmer. Her kan de enkelt bestille akkurat den containeren de har behov for, og fylle den opp uten å risikere noe vekttillegg i prisen.

Husk å sortere avfallet før det går i en container for blandet avfall. Farlig avfall som olje, maling, lakk, impregnert trevirke og batterier skal ikke oppi der. Det samme gjelder hvitevarer, småelektronikk, isolasjon, gips og dekk. Det finnes egne containere og beholdere for dette.

DETTE REDUSERER BRANNFAREN: Brennbare materialer skal ikke lagres under verandaen eller i garasjen. Foto: Ragn-Sells

DETTE REDUSERER BRANNFAREN: Brennbare materialer skal ikke lagres under verandaen eller i garasjen. Foto: Ragn-Sells

Ryddevett-reglene

Her er 4 gode tips som kan forenkle vårdugnaden:

Ha god kunnskap om hvor avfallet skal kastes. Lag gjerne et informasjonsskriv om hva som kan kastes i den leide containeren. Ragn-Sells har laget et nyttig sorteringsskriv for blandet avfall

Skaff nødvendig utstyr for alt du skal kaste på forhånd. Bestill leie av container, beholder for EE-avfall og SmartBag avfallssekk i nettbutikken

Kildesortering under dugnaden. Se opp for EE-avfall samt farlig avfall som maling, spraybokser, impregnert trevirke, kjemikalier og liknende. Dette må sorteres for seg selv.

Husk hansker og nødvendig beskyttelse til ryddelaget. Unngå å ta deg til ansiktet underveis, vask hender før og etter med vann og såpe.