Ragn-Sells Dekkgjenvinning

Ragn-Sells Dekkgjenvinning AS er et datterselskap av Ragn-Sells AS som på oppdrag fra Norsk Dekkretur samler inn og gjenvinner kasserte dekk fra alle typer kjøretøy i Norge. Kasserte dekk var tidligere et miljøproblem, slik er det ikke lenger, i dag gjenvinnes 95 prosent av de innsamlede dekkene.

Henting av kasserte dekk

På oppdrag fra Norsk Dekkretur (NDR) samler Ragn-Sells Dekkgjenvinning inn og gjenvinner kasserte dekk i Norge. Kostnaden ved henting og gjenvinning inngår i gjenvinningsavgiften som produsenter og importører betaler ved salg av nye dekk. Vi henter dekk hos bedrifter som har inngått en avtale med oss om henting av kasserte dekk.

Når våre kunder og gummiverksteder bestiller henting, samler vi inn de kasserte dekkene og transporterer dem til våre anlegg, der de sorteres for gjenvinning.

Vi tilbyr tre ulike typer henting av dekk

Normal henting
Kostnadsfri henting av flere enn 200 dekk. Hentingen skjer innen 14 virkedager i lavsesong og innen 7 virkedager i høysesong.

Henting av mindre mengde
Henting av færre enn 200 dekk er også kostnadsfri, men kan ta lenger tid å gjennomføre.

Ekstraordinær henting
Henting utføres innen 3 virkedager mot avgift.

Sorter dekkene på riktig måte

For at vi skal kunne løse oppdraget vårt best mulig, er det viktig at dekkene er sorterte på riktig måte. Dekkene hentes med kranbil og skal ligge løst på fast dekke eller i container. Dekkene må ikke inneholde stein, metallbiter eller annet avfall. Finn ut mer i vår informasjonsbrosjyre "Bare rene dekk" (PDF som åpnes i ny fane). Nytt fra sommeren 2021 er at vi nå tar med dekk fra person og lastebil på felg i innsamlinsordningen.

  • Produkter laget av kasserte dekk, som for eksempel skytematter, fendere og husker er ikke med i returordningen for kasserte dekk.
  • Er du privatperson som ønsker å kvitte deg med dine utrangerte dekk? Kasserte dekk kan tas i retur av dekkforhandlere eller leveres til nærmeste kommunale gjenvinningsstasjon.

Produsentansvar

For kasserte dekk gjelder et produsentansvar* i Norge. Det innebærer at den som leverer dekk ut i markedet, også må ta ansvar for hvordan de behandles når de har uttjent sin tid. Dekkforhandlere og andre aktører plikter å ta i mot kasserte dekk, som vi i Ragn-Sells Dekkgjenvinning AS deretter samler inn og gjenvinner. Kostnaden i forbindelse med dette inngår i miljøgebyret som produsenter og importører betaler ved salg av nye dekk. 

Dekkretur og gjenvinning

Vi samler hvert år inn cirka 60 000 tonn dekk som har rullet ferdig på norske veier. Av disse dekkene produserer vi dekklipp, som for eksempel brukes til energigjenvinning og ved anleggsarbeide. Noen dekk gjenvinnes også som hele dekk, for eksempel dekkbaner og dekksider.

Hvordan inngå avtale om henting av kasserte dekk?

  1. Last ned avtale om innsamling av kasserte dekk (PDF)
  2. Fyll ut skjemaet
  3. Returner utfylt avtale til e-post dekkretur@ragnsells.com eller i brevform til Ragn-Sells Dekkgjenvinning AS, Postboks 453, 1471 Lørenskog

Avtale for henting av kasserte dekk

Ragn-Sells Dekkgjenvinning AS samler inn og gjenvinner dekk på oppdrag fra Norsk Dekkretur (NDR), som er dekkbransjens respons på forskriften om produsentansvar for dekk. Norsk Dekkretur har som oppgave å organisere innsamlingen og gjenvinningen av alle kasserte dekk.

Forskriften om produsentansvar innebærer at den som leverer dekk ut i markedet, også må ta ansvar for hvordan de behandles når de har uttjent sin tid. I Norge er det Ragn-Sells Dekkgjenvinning som på oppdrag fra Norsk Dekkretur samler inn kasserte dekk og transporterer dem til våre anlegg, der de sorteres og gjenvinnes.

Bestill henting av kasserte dekk

Bestill henting av kasserte dekk ved å fylle ut skjemaet nedenfor, har du spørsmål ta gjerne kontakt med oss på telefon 81533212 eller e-post dekkretur@ragnsells.com.

Det oppstod en feil under henting av captcha-bilde

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, utføre kredittsjekk og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling.

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, utføre kredittsjekk og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling.

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)