Ragn-Sells kåret til årets samarbeidspartner av Flyktning- og innvandrertjenesten i Lørenskog.

Ragn-Sells kåret til årets samarbeidspartner

Det var stor stas på vårt hovedkontor da Ragn-Sells ble kåret til «årets samarbeidspartner» av Flyktning- og innvandrertjenesten i Lørenskog kommune. Ordfører Ragnhild Bergheim var tilstede for å overrekke prisen til vår egen driftsleder Thorbjørn Jansrud.

04. nov 2020

Tett samarbeid

Flyktninghjelpen i Lørenskog har tett samarbeid med Ragn-Sells. Hvert år tilbyr Ragn-Sells flyktninger og innvandrere i kommunen praksisplass og mange av de vi har i praksis får fast jobb. «Ragn-Sells har vist et stort samfunnsengasjement», formidlet ordfører i Lørenskog Ragnhild Bergheim da hun overrakte prisen. Thorbjørn Jansrud, primus motor og driftsleder i produksjon, tok imot prisen på vegne av Ragn-Sells.

"Ragn-Sells får prisen for sitt store samfunnsengasjement og godt inkluderingsarbeid", formidlet Lørenskogs ordfører Ragnhild Bergheim da hun overrakte prisen til driftsleder Thorbjørn Jansrud. Foto: Eva Alnes Holte

"Ragn-Sells får prisen for sitt store samfunnsengasjement og godt inkluderingsarbeid", formidlet Lørenskogs ordfører Ragnhild Bergheim da hun overrakte prisen til driftsleder Thorbjørn Jansrud. Foto: Eva Alnes Holte

Bekreftelse på godt samarbeid over tid

Driftsleder Thorbjørn Jansrud forteller at avdeling Skårer startet samarbeidet med Flykning og innvandrertjenesten i 2012. Det ble en pause på noen år, for så å gjenoppta samarbeidet da de syriske flykningene kom til Norge.

- Vi har til nå ansatt 7 personer gjennom Flykning og innvandrertjenesten. Blant annet som produksjonsmedarbeider, mottakskontrollør, vektansvarlig, sjåfør og kvalitetsarbeider, forteller Jansrud.

Thorbjørn Jansrud forteller videre at for ham er prisen en bekreftelse på et godt samarbeide, og at vi har klart oppgaven med integrering. Han blir litt stolt når han hører at Ragn-Sells er plukket ut som vinneren blant hele 170 bedrifter i Lørenskog kommune.

- Arbeidet er krevende og krever tett oppfølging med kandidaten i samarbeide med jobbveileder i fra kommunen. Alle deltakere i praksis får en eller flere mentorer som hjelper til med arbeidsutførelse, kompetanseheving og arbeidsnorsk. Vi legger stor vekt på at personen blir sosialisert blant de ansatte i produksjonen. Samarbeidet og integreringen har gitt oss veldig flinke medarbeidere som er blant de beste vi har, fortsetter Thorbjørn Jansrud.

Ønsker å gi alle en sjanse

Anne-May Thomsen, virksomhetsleder i Flyktning- og innvandrertjenesten mener prisvinneren tar godt vare på praktikanter med innvandrerbakgrunn.

- Ragn-Sells er en bedrift som er seg sitt samfunnsansvar bevisst som stiller opp med kurs, kompetanseheving og norskopplæring. Ragn-Sells utmerker seg med å være positive til muligheter for den enkelte. Oppdages det at en av praktikantene passer bedre inn et annet sted i Ragn-Sells enn der han eller hun har fått praksisplass, gir Ragn-Sells vedkommende muligheter til å prøve seg på andre arbeidsoppgaver, forteller hun.

Ragn-Sells gir ikke opp praktikantene, men gir i stedet en ny sjanse til å delta i arbeidslivet. På den måten gir Ragn-Sells mennesker et godt liv i Lørenskog kommune, var budskapet hun formidlet under overrekkelsen.

Anne-May Thomsen, virksomhetsleder i Flyktning- og innvandrertjenesten, ga honnør til prisvinneren for å ta særdeles godt vare på praktikantene. Foto: Eva Alnes Holte

Anne-May Thomsen, virksomhetsleder i Flyktning- og innvandrertjenesten, ga honnør til prisvinneren for å ta særdeles godt vare på praktikantene. Foto: Eva Alnes Holte

Håper på jobb etter jul

Tilstede på prisutdelingen var også fire som har fått fast jobb hos Ragn-Sells via Flyktning- og innvandringstjenesten, introduksjonsprogrammet og Jobbsjansen. En av dem, Agnieszka Pelc, har fått praksisplass frem til jul.

- Jeg trives så godt her. Jeg håper jeg får fast ansettelse etter praksisperioden, sa Pelc som bor med mannen sin på Lørenskog.

Anieszka Pelc trives godt i jobben. Foto: Eva Alnes Holte

Anieszka Pelc trives godt i jobben. Foto: Eva Alnes Holte

Kontakt kommunene ved behov

Hvordan kan andre avdelinger og andre bedrifter tilrettelegge for å gjøre det samme som dere har gjort på Skårer? 

- For å starte et samarbeidet med Flykning og innvandrertjenesten må det være et behov for arbeidstrening, arbeidspraksis, jobbsmak og kompetanseheving på maskiner og utstyr. Noen ganger ringer jobbveileder fra kommunen, men ser vi et behov for en stilling kontakter vi kommunen for å høre om de har noen som kan kvalifisere til stillingen. Kommunen er alltid behjelpelig med midler til kompetanseheving, mentor og lønnstilskudd til deltakeren er ferdig utlært avslutter Thorbjørn Jansrud.

Relevante artikler