Tips for vårrydding og dugnad

Tips for vårrydding og dugnad

Nå har våren kommet til store deler av landet, og det merker vi i Ragn-Sells. Pågangen etter containere og SmartBag avfallssekker er høy. Skal du arrangere dugnad i borettslaget eller rydde privat anbefaler vi deg å være tidlig ute med bestilling. Vi har også noen gladtips til dere som skal rydde.

08. apr 2022

Her finner du 10 vårryddevettregler som kan benyttes når du skal arrangere vårrydding eller dugnad. Tipsene er lettbeinte og anvendelige, og kan også lastes ned som en utskriftsvennlig PDF.

Vårryddevettregler

#1. Planlegg i god tid og meld fra om hvor og når dugnaden finner sted, heng opp plakater og send ut informasjon. Vårt sorteringsskrivkan hjelpe deg på veien.

#2. Bruk kart og kompass, det vil si ei liste med gjøremål i prioritert rekkefølge som kan sjekkes av underveis. Husk tusj!

#3. Ta hensyn til typer avfall, slik at sorteringen blir så bra som mulig. God merking av beholdere og containere sørger for at ingen går seg vill, skilter kan lastes ned i vår guide for kildesortering.

#4. Se opp for elektronisk avfall samt farlig avfall. Maling, spraybokser, impregnert trevirke, kjemikalier og liknende skal sorteres for seg selv. Slikt avfall kan leveres gratis på gjenvinningsstasjonen. Elektronisk avfall, småbatterier og lysstoffrør kan også leveres gratis på butikker som forhandler dette.

#5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre. Bestill containere, beholdere for farlig avfall, løsning for elektronisk avfall, SmartBag avfallssekker o.l i god tid. Bor du ved sjøen, arranger gjerne en ekstra dugnad i fjæra, husk å ta med en håv!

#6. Se an terrenget, er det for trangt for en container finnes det mange andre gode løsninger som beholdere, SmartBag avfallssekker og ryddekveld med komprimatorbil.

#7. Vær forberedt på skitne hender og klær, samt all slags vær. Dropp finstasen og husk arbeidshansker til ryddelaget.

#8. Ta trygge veivalg, har du bare litt avfall kan du spleise på container med naboen. Gjør tunge løft sammen, løft med beina!

#9. Det er aldri for sent å snu, spar penger i nabolaget ved å oppfordre til gjenbruk istedenfor å kaste. Lag en stasjon for bytting hvor folk kan dele klær, møbler og annet med hverandre. Gjenbrukt er velbrukt!

#10. Det er ingen skam å prioritere pauser, det er viktig med noe godt i koppen og andre godbiter underveis for å sikre hygge og godt engasjement.

Her kan du laste ned et nyttig sorteringsplakat skreddersydd for boligselskaper og andre som skal arrangere dugnad.

Sorteringsplakat

Her kan du laste ned en plakat for blandet avfall som kan distribueres i forbindelse med rydding og dugnad (PDF).