Sirkulær løsning for EPS

Ragn-Sells jobber aktivt mot FN sine bærekraftmål. Vi vil unngå unødvendig bruk av jordas ressurser. Derfor bestreber vi oss til å finne løsninger for å kunne benytte materialer i et sirkulært kretsløp. For å få til dette fullt ut trenger vi samarbeidspartnere. Verdens «plastutfordringer» er velkjent for oss alle. Dette ønsker vi å gjøre noe med.

Kasser av EPS fra fiskeindustrien

Fiskekasser av EPS er et emballasjeprodukt som er svært viktig å håndtere riktig. Stort volum og lite vekt kan gjøre det plasskrevende, men det finnes komprimeringsløsninger. Ved vår avdeling i Bergen sørger en dansk skrukomprimator for at norske EPS-kasser fra fiskeindustrien gjenvinnes til nytt materiale og blir en del av den sirkulære økonomien.

Sirkulær løsning for EPS fra fiskekasser.

Danskprodusert skrukomprimator gjør jobben

Kassene er laget av EPS, et plastprodukt med over femti års nedbrytningstid. Ofte blir slike produkter brent for energi- og materialgjenvinning, men med denne maskinen er det mulig å gjenvinne fiskekassene. Runi skrukomprimator som maskinen heter, er designet med innkasttrakt spesielt utviklet for manuell mating av fiskekasser. Maskinen komprimerer omtrent 110 fiskekasser med lokk i timen. Kassene blir smeltet om til kuber.

Under produksjonen blir fiskekassene kvernet opp og blåst inn i en silo. Fra siloen går EPS`en til en skru som presser den sammen. Slik smelter det hele sammen til små kuber som blir lastet på paller for salg. EPS har lav vekt og stort volum. Ved å kverne det opp og presse det sammen i kuber, er det mye større tonnasje som blir fraktet ut per bil, som igjen sparer miljøet.

Artikler og nyheter

Artikler

Vi jobber med bærekraft i tankene hver dag. Bli inspirert av våre artikler om bærekraft, miljø og andre saker som er viktige for oss.

Sirkulær økonomi

Sirkulær økonomi

Sirkulær økonomi handler om å etterstrebe gjenbruk, ombruk, materialgjenvinning og deling.

Trykk her for å finne ut mer om What a waste.

What a waste

Avfall er en skattekiste full av viktige råvarer som kan brukes på nytt. Finn ut mer om Ragn-Sells sin kampanje "What a waste".

Kontakt drift og logistikk

Tabellen inneholder kontaktopplysninger.
Booking båt 55104100
Booking biltransport 55104300
E-post havbruk@ragnsells.com

Beredskapstjenester kan bestilles på respektive telefonnumre etter klokken 16.00.

Det oppstod en feil under henting av captcha-bilde

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, utføre kredittsjekk og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling.

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, utføre kredittsjekk og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling.

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)