Sirkulær løsning for EPS

Ragn-Sells jobber aktivt mot FN sine bærekraftmål. Vi vil unngå unødvendig bruk av jordas ressurser. Derfor bestreber vi oss til å finne løsninger for å kunne benytte materialer i et sirkulært kretsløp. For å få til dette fullt ut trenger vi samarbeidspartnere. Verdens «plastutfordringer» er velkjent for oss alle. Dette ønsker vi å gjøre noe med.

FNs bærekraftsmål

8.4, 9.4, 11.4, 11.6, 12.2, 12.5, 12.6, 12.7 og 15.1

Arrow up
Denne tjenesten gjør det mulig for oss å samarbeide mot de globale målene ovenfor.

Kasser av EPS fra fiskeindustrien

Fiskekasser av EPS er et emballasjeprodukt som er svært viktig å håndtere riktig. Stort volum og lite vekt kan gjøre det plasskrevende, men det finnes komprimeringsløsninger. Ved vår avdeling i Bergen sørger en dansk skrukomprimator for at norske EPS-kasser fra fiskeindustrien gjenvinnes til nytt materiale og blir en del av den sirkulære økonomien.

Gamle fiskekasser av EPS får nytt liv ved vår avdeling i Bergen.

Danskprodusert skrukomprimator gjør jobben

Kassene er laget av EPS, et plastprodukt med over femti års nedbrytningstid. Ofte blir slike produkter brent for energi- og materialgjenvinning, men med denne maskinen er det mulig å gjenvinne fiskekassene. Runi skrukomprimator som maskinen heter, er designet med innkasttrakt spesielt utviklet for manuell mating av fiskekasser. Maskinen komprimerer omtrent 110 fiskekasser med lokk i timen. Kassene blir smeltet om til kuber.

Under produksjonen blir fiskekassene kvernet opp og blåst inn i en silo. Fra siloen går EPS`en til en skru som presser den sammen. Slik smelter det hele sammen til små kuber som blir lastet på paller for salg. EPS har lav vekt og stort volum. Ved å kverne det opp og presse det sammen i kuber, er det mye større tonnasje som blir fraktet ut per bil, som igjen sparer miljøet.

Bransjeløsninger

Bransjeløsninger

Ragn-Sells har unik kompetanse og lang erfaring med håndtering av avfall på fra ulike bransjer. Her finner du en oversikt over våre bærekraftige og bransjetilpassede avfallsløsninger for bedrifter.

Gå til oversikt bransjeløsninger

Kontakt oss

Det oppstod en feil under henting av captcha-bilde

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, utføre kredittsjekk og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling. 

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)