Sirkulær løsning for glass

Ragn-Sells jobber aktivt mot FN sine bærekraftmål. Vi vil unngå unødvendig bruk av jordas ressurser. Derfor bestreber vi oss til å finne løsninger for å kunne benytte materialer i et sirkulært kretsløp. For å få til dette fullt ut trenger vi samarbeidspartnere. Sirkel Glass AS er en av disse.

FNs bærekraftsmål

9.4, 11.6, 12.2, 12.4, 12.5, 17.16 og 17.17

Arrow up
Denne tjenesten gjør det mulig for oss å samarbeide mot de globale målene ovenfor.

Samarbeid med Sirkel Glass

Glass er en verdifull ressurs som kan gjenvinnes i det uendelige. Vi vil ta vare på disse verdiene på en god måte. Vi samler inn og leverer videre til vår samarbeidspartner Sirkel Glass AS. 100% av utsortert glass som blir samlet inn i Norge blir materialgjenvunnet.

På mottaket til Sirkel Glass AS utenfor Fredrikstad tømmes glass- og metallemballasje på et bånd. Magneter sorterer ut stål og aluminium som går til metallgjenvinning. Glassemballasjen fortsetter videre og gjennomlyses. Maskinen sorterer hver minste glassbit etter fargenyanser.

Gjennom samarbeidet med Sirkel Glass sørger vi for at glass blir gjenvunnet til nytt glass.

Blir til nytt glass

Råstoffet selges til glassverk som smelter det om til ny glassemballasje. Brukte syltetøyglass og vinflasker fraktes med båt til Danmark og andre steder i europa for å bli smeltet om til ny emballasje. Glass som er finknust var tidligere utfordrende å finne anvendelse for. Det brukes nå til å produsere Glasopor skumglass. Glasopor er et materiale som har god isolerende effekt og brukes som lett byggemateriale, for eksempel som lettfylling i vei og anlegg.

Bransjeløsninger

Bransjeløsninger

Ragn-Sells har unik kompetanse og lang erfaring med håndtering av avfall på fra ulike bransjer. Her finner du en oversikt over våre bærekraftige og bransjetilpassede avfallsløsninger for bedrifter.

Gå til oversikt bransjeløsninger

Kontakt oss

Det oppstod en feil under henting av captcha-bilde

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling. 

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)