Sirkulær løsning for jern og metaller

Ragn-Sells jobber aktivt mot FN sine bærekraftmål. Vi vil unngå unødvendig bruk av jordas ressurser. Derfor bestreber vi oss til å finne løsninger for å kunne benytte materialer i et sirkulært kretsløp. For å få til dette fullt ut trenger vi samarbeidspartnere.

Gjenvinning har stor gevinst

Jern og metaller kan gjenvinnes om og om igjen uten at materialene mister sine egenskaper. Disse råvarene er også svært etterspurt på verdensbasis. Mange metaller er i dag utpekte som kritiske råvarer for fremtiden, det betyr at materialene vil ta slutt en dag, hvis vi ikke bremser ned uttaket og forbruket av jomfruelige ressurser til produksjon av nye produkter.

Ved å levere jern og metaller til gjenvinning bidrar man til å redusere karbonavtrykket på jorden. For hver kilo jern eller metall som gjenvinnes, spares miljøet for 1 kilo CO2. Metallgjenvinning bidrar til betydelige energibesparelser. For aluminium utgjør besparelsen 95%, og for jern 75%, sammenliknet med uttak av jomfruelige råvarer. I tillegg skånes miljøet for økt forurensning av vann og luft.

Sirkulær løsning for jern og metaller.

Metaller kan gjenvinnes i det uendelige

Ragn-Sells samler inn jern og metaller fra byggeplasser, industribedrifter, verksteder m.m. Mange av disse råvarene er avgjørende for å kunne produsere ren teknologi, slik som batterier til hybridbiler eller magneter til vindturbiner.

Alle metaller kan gjenvinnes i det uendelige uten at de opprinnelige egenskapene forringes. Dette bidrar til betydelige økonomiske og miljømessige besparelser. Ved å ha søkelys på materialgjenvinning vil verdifulle metaller bevares for de kommende generasjoner.

Eksempler på sjeldne jordartsmetaller er kobolt, rutenium, neodymium og praseodymium. Vi trenger disse for å produsere solceller, elektriske nett, biodrivstoff, vindkraft og elektriske kjøretøy. Den åpenbare løsningen for fremtiden er å gjenvinne mest mulig av metallene. Nye produkter må designes med råvarer som er gjenvunnet sammen med utvikling av ny teknologi.

Artikler og nyheter

Artikler

Vi jobber med bærekraft i tankene hver dag. Bli inspirert av våre artikler om bærekraft, miljø og andre saker som er viktige for oss.

Sirkulær økonomi

Sirkulær økonomi

Sirkulær økonomi handler om å etterstrebe gjenbruk, ombruk, materialgjenvinning og deling.

Trykk her for å finne ut mer om What a waste.

What a waste

Avfall er en skattekiste full av viktige råvarer som kan brukes på nytt. Finn ut mer om Ragn-Sells sin kampanje "What a waste".

Kontakt oss

Det oppstod en feil under henting av captcha-bilde

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, utføre kredittsjekk og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling.

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, utføre kredittsjekk og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling.

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)