Sirkulær løsning for plast

Ragn-Sells jobber aktivt mot FN sine bærekraftmål. Vi vil unngå unødvendig bruk av jordas ressurser. Derfor bestreber vi oss til å finne løsninger for å kunne benytte materialer i et sirkulært kretsløp. For å få til dette fullt ut trenger vi samarbeidspartnere. Verdens «plastutfordringer» er velkjent for oss alle. Det er derfor viktig å samarbeide med ansvarlige bransjeaktører.

FNs bærekraftsmål

8.4, 9.4, 11.4, 11.6, 12.2, 12.5, 12.6, 12.7 og 15.1

Arrow up
Denne tjenesten gjør det mulig for oss å samarbeide mot de globale målene ovenfor.

Gjenvinning av plast har stor miljøgevinst

Plast egner seg godt for gjenvinning, men det er da viktig at det sorteres i rett avfallsstrøm slik at det ikke havner på avveie. For å kunne gjenvinne plast, er det helt avgjørende med meget god sortering. Plast kan resirkuleres flere ganger, ved gjenvinning av plast reduseres utslipp av karbondioksid kraftig. Resirkulering av plast sparer også miljøet for omtrent 2,5 liter olje per kilo produsert plast. Gjenvinning reduserer på den måten behovet for uttak av jomfruelig olje.

Sirkulær løsning for plast.

Plasttyper

Listen over plastblandinger og bruksområder er lang. På grunn av den store blandingsvariasjonen i plastprodukter, er sortering avgjørende for å få et høyverdig resirkulert produkt. Ved materialgjenvinning blir plasten først sortert hos din bedrift, deretter innsamlet og grovsortert. Deretter følger fraksjonering, raffinering, vasking og tørking. For å definere plasttype kan plastklassifikasjonskoden som ofte støpes i plasten brukes. Når alt er rett sortert og rengjort sendes plasten til granulatproduksjon.

Med vår ekspertkunnskap hjelper vi våre kunder med å optimalisere sorteringen ved å identifisere hva som har en gjenvinningsverdi, samtidig som vi sørger for innsamling og kvalitetskontroll av sortert materiale før det sendes til granulatproduksjon. Plastgranulatet brukes senere i produksjon av nye plastprodukter.

Plastemballasje:
Plastbeholdere for forbrukerprodukter. Kan komme i en rekke plastblandinger, former og farger. Den store variasjonen i egenskaper gjør det vanskelig å gjenvinne denne plasttypen til nye råvarer.

Lav tetthet polyetylen (LDPE):
Plastfilm med forskjellige kvalitetsnivåer avhengig av blanding av farget plast og klistremerker. Egner seg meget godt for gjenvinning.

Høy tetthet polyetylen (HDPE):
Eksempler på produkter av HDPE: tromler, rør og plastbokser. Sortering av farger og forskjellige komposisjoner er nødvendig for å få et godt råmateriale.

Polypropylen (PP):
Eksempler på produkter: forbrukeremballasje, kjøretøysdeler og rør. Sortering av farger og forskjellige komposisjoner er nødvendig for å få et godt råmateriale.

Polystyren (PS):
Eksempler på produkter: Styrofoam, testrør og lokk til engangskopper. Sortering av farger og forskjellige komposisjoner er nødvendig for å få et godt råmateriale.

EPS:
Et emballasjeprodukt som er svært viktig å håndtere riktig. Stort volum og lite vekt kan gjøre det plasskrevende, men det finnes komprimeringsløsninger.

Bransjeløsninger

Bransjeløsninger

Ragn-Sells har unik kompetanse og lang erfaring med håndtering av avfall på fra ulike bransjer. Her finner du en oversikt over våre bærekraftige og bransjetilpassede avfallsløsninger for bedrifter.

Gå til oversikt bransjeløsninger

Kontakt oss

Det oppstod en feil under henting av captcha-bilde

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, utføre kredittsjekk og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling. 

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)