Sirkulær løsning for treflis til sponplater

Ragn-Sells jobber aktivt mot FN sine bærekraftmål. Vi vil unngå unødvendig bruk av jordas ressurser. Derfor bestreber vi oss til å finne løsninger for å kunne benytte materialer i et sirkulært kretsløp. For å få til dette fullt ut trenger vi samarbeidspartnere.

FNs bærekraftsmål

8.4, 9.4, 11.4, 11.6, 12.2, 12.5, 12.6, 12.7, 15.1, 17.16 og 17.17

Arrow up
Denne tjenesten gjør det mulig for oss å samarbeide mot de globale målene ovenfor.

RT-flis til sponplateprodusenter

Ragn-Sells har inngått avtaler med flere europeiske sponplateprodusenter til å levere RT-flis til produksjon av sponplater.

Treflis som tidligere ble brent i varme- og energiproduksjon, blir nå til nye sponplater.

Høyt volum

Vi mottar årlig ca. 100.000-150.000 tonn blandet trevirke i Norge. Trevirket vi benytter til produksjon av flis kommer blant annet fra bygge- og riveselskaper, entreprenører, kommunale gjenvinningsstasjoner og private.

Blandet trevirke fra Norge har en høy kvalitet på grunn av lav andel fiberplate. Det gjør den mer rustet til å brukes om og om igjen.

Ved å sende flis til sponplateproduksjon bidrar vi til at materialer som tidligere ble brent i varme- og energiproduksjon, nå blir til nye sponplater.

Bransjeløsning bygg og anlegg

Bransjeløsning

Ragn-Sells har unik kompetanse og lang erfaring med håndtering av avfall på byggeplasser i alle størrelser. Sortering på byggeplassen er avgjørende for å klare miljøkravene som settes fra myndighetene og bransjen.

Gå til bransjeløsning for bygg og anlegg

Kontakt oss

Det oppstod en feil under henting av captcha-bilde

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, utføre kredittsjekk og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling. 

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)