Suverent med slamsuging.

Suverent med slamsuging

Ragn-Sells finner mye rart som folk har spylt ned i do. Da er det bra at de tar nye utfordringer på strak arm.

03. apr 2018

Jobben min er ikke rutinepreget, heldigvis. Jeg må alltid bruke hodet og finne nye løsninger, forteller Tony-André Thomassen.

Han har lang erfaring med alt fra å spyle tette rør til henting av olje. I dag har han tatt turen til Os for å tømme en septiktank.

– Hver dag er jeg på nye oppdrag, både hos privatpersoner og ute i bedrifter, fortsetter han.

Ikke rutine

Ragn-Sells er ledende på slamsuging og rørspyling i Bergen. Det som mange ikke vet, er at de mer enn gjerne tar oppdrag hjemme hos privatpersoner.

– Hvis du får tett do, kan vi komme og ordne opp, forteller avdelingsleder for vann og avløp, Widar Benes.

Med hypermoderne biler som er godkjent for transport av alle typer avfall (også kalt ADR på fagspråket), dekker Ragn-Sells Bergen så å si hele Hordaland.

– Vi samler opp en del oppdrag som vi tar samtidig. Dermed blir det ikke dyrt for kunden, sier Tony-André.

Han kjører gjerne fylket rundt for å hjelpe folk.

Vel fremme i Os dras den lange slangen ut fra bilen. Tony-André finner septiktanken og starter utsugingen.

– Ved tømming av slike tanker behøver ikke engang kunden å være hjemme, ettersom tanken som regel er plassert utenfor huset, forklarer han.

Ragn-Sells tømmer spesielt mange septiktanker i hytteområdene rundt Bergen. Både tømming av septiktanker og rengjøring av pumpekummer er viktig for å unngå lekkasje eller forstoppelse i systemet.

Suverent med slamsuging hovedbilde.

Redder tette rør

– Når det gjelder privatpersoner, så ligger vårt hovedsegment innen tømming av septiktanker og rengjøring av pumpekummer, tette rør, tømming av sandfang i for eksempel borettslag og fjerning av fyringsoljetanker som ligger nedgravd i hager, sier Widar.

Han kan fortelle at de har spyleutstyr til å åpne alt fra små rør til store industrirør. Også tømming av fettutskillere er de gode på. Disse finnes hovedsakelig på restauranter og kafeer, samt på bensinstasjoner, og skal etter krav fra kommunen tømmes minimum tre ganger i året.

– Først tømmer vi beholderen og sjekker tilstanden. Deretter fylles den opp med rent vann før vi måler temperaturen i beholderen over tre døgn. Hvis det blir for varmt, vil ikke fettet skille seg fra vannet, og da kan rørene gå tett, sier Tony-André.

Septiktanken i Os er ferdig tømt, og ferden går videre til avfallsmottaket.

– Fett og septik leveres kommunalt. Nesten alt annet har vi mottak for hos Ragn-Sells i Rådal. Det vi ikke kan ta imot her, leveres videre til godkjente avfallsmottak, forteller Widar.

Mange jern i ilden

Når det gjelder båter, tømmer Ragn-Sells blant annet slop-vann/gråvann fra ferger og supplybåter.

– Nå jobber vi også mye med å tømme og rengjøre gamle oljefyringstanker. Disse skriver vi ut rengjøringssertifikat på, slik at de kan kastes. Vi kan selvfølgelig også være behjelpelige med å få de fjernet, sier Widar.

Vel fremme på det kommunale avfallsmottaket kobles bilen til mottaket i veggen. Tømmingen går knirkefritt, og er ferdig på bare noen minutter. Bilen kan ta 10 000 liter med slam. Nå er det bare å svinge bilen ut på veien igjen, klar for nye utfordringer.

– Vi leker ikke business, avslutter Tony-André.

Suge- og spyletjenester

Suge- og spyletjenester

Vi tilbyr et bredt spekter av suge- og spyletjenester som dekker de fleste behov. Det er døgnvakt for disse tjenestene.

Relevante artikler