Sirkulær løsning for steinull

Ragn-Sells jobber aktivt mot FN sine bærekraftmål. Vi vil unngå unødvendig bruk av jordas ressurser. Derfor bestreber vi oss til å finne løsninger for å kunne benytte materialer i et sirkulært kretsløp. For å få til dette fullt ut trenger vi samarbeidspartnere.

FNs bærekraftsmål

9.4, 11.6, 12.2, 12.4, 12.5, 17.16 og 17.17

Arrow up
Denne tjenesten gjør det mulig for oss å samarbeide mot de globale målene ovenfor.

Samarbeid med Paroc

Det var en gang da all gammel steinull fra byggeplasser ble sendt direkte til deponi. Vi bestreber at minst mulig avfall skal gå til deponi. Ragn-Sells har inngått et samarbeid med Paroc for å få slutt på dette. Samarbeidsavtalen skal sørge for at gammel steinull blir materialgjenvunnet til ny steinull.

Ragn-Sells samler inn steinull fra entreprenører og byggmestere. Den brukte steinullen kildesorteres i egne avfallscontainere som transporteres til Ragn-Sells sine anlegg. Der pakkes den for videre transport. Etter dette går ferden videre til en av Paroc sine fabrikker hvor den vaskes, smeltes, og gjenvinnes.

Steinull består av 97% stein, det vil si at det nesten er et fullstendig resirkulerbart produkt.

Hvorfor gjenvinne steinull?

Steinull består av 97% stein, det vil si at det nesten er et fullstendig resirkulerbart produkt. Den er produsert av stein og kan derfor smeltes om og resirkuleres utallige ganger.

Steinullen vil fortsatt beholde den høye kvaliteten og de samme ytelsesegenskapene som da isolasjonsplatene ble produsert første gang. Steinull brukes til varme- og lydisolasjon i bygningskonstruksjoner, og fremstilles av steinmateriale ved smelting og overføring til isolasjonsprodukter. Som isolasjonsprodukt har steinull flere unike fordeler; Lang holdbarhet, høy brannsikkerhet, reduserer støy, fuktavvisende og gode termiske egenskaper.

Bransjeløsning bygg og anlegg

Bransjeløsning

Ragn-Sells har unik kompetanse og lang erfaring med håndtering av avfall på byggeplasser i alle størrelser. Sortering på byggeplassen er avgjørende for å klare miljøkravene som settes fra myndighetene og bransjen.

Gå til bransjeløsning for bygg og anlegg

Kontakt oss

Det oppstod en feil under henting av captcha-bilde

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling. 

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)