Sirkulær løsning for steinull

Ragn-Sells jobber aktivt mot FN sine bærekraftmål. Vi vil unngå unødvendig bruk av jordas ressurser. Derfor bestreber vi oss til å finne løsninger for å kunne benytte materialer i et sirkulært kretsløp. For å få til dette fullt ut trenger vi samarbeidspartnere.

Samarbeid med Paroc

Det var en gang da all gammel steinull fra byggeplasser ble sendt direkte til deponi. Vi bestreber at minst mulig avfall skal gå til deponi. Ragn-Sells har inngått et samarbeid med Paroc for å få slutt på dette. Samarbeidsavtalen skal sørge for at gammel steinull blir materialgjenvunnet til ny steinull.

Ragn-Sells samler inn steinull fra entreprenører og byggmestere. Den brukte steinullen kildesorteres i egne avfallscontainere som transporteres til Ragn-Sells sine anlegg. Der pakkes den for videre transport. Etter dette går ferden videre til en av Paroc sine fabrikker hvor den vaskes, smeltes, og gjenvinnes.

Sirkulær løsning for steinull.

Hvorfor gjenvinne steinull?

Steinull består av 97% stein, det vil si at det nesten er et fullstendig resirkulerbart produkt. Den er produsert av stein og kan derfor smeltes om og resirkuleres utallige ganger.

Steinullen vil fortsatt beholde den høye kvaliteten og de samme ytelsesegenskapene som da isolasjonsplatene ble produsert første gang. Steinull brukes til varme- og lydisolasjon i bygningskonstruksjoner, og fremstilles av steinmateriale ved smelting og overføring til isolasjonsprodukter.

Som isolasjonsprodukt har steinull flere unike fordeler:

  • Lang holdbarhet
  • Høy brannsikkerhet
  • Reduserer støy
  • Fuktavvisende
  • Gode termiske egenskaper.
Artikler og nyheter

Artikler

Vi jobber med bærekraft i tankene hver dag. Bli inspirert av våre artikler om bærekraft, miljø og andre saker som er viktige for oss.

Sirkulær økonomi

Sirkulær økonomi

Sirkulær økonomi handler om å etterstrebe gjenbruk, ombruk, materialgjenvinning og deling.

Trykk her for å finne ut mer om What a waste.

What a waste

Avfall er en skattekiste full av viktige råvarer som kan brukes på nytt. Finn ut mer om Ragn-Sells sin kampanje "What a waste".

Kontakt drift og logistikk

Tabellen inneholder kontaktopplysninger.
Booking båt 55104100
Booking biltransport 55104300
E-post havbruk@ragnsells.com

Beredskapstjenester kan bestilles på respektive telefonnumre etter klokken 16.00.

Det oppstod en feil under henting av captcha-bilde

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, utføre kredittsjekk og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling.

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)

Ragn-Sells lagrer og bruker opplysningene du fyller inn i dette skjemaet slik at vi kan svare på din henvendelse, utføre kredittsjekk og eventuelt muliggjøre leveranse av en bestilling.

Les hvordan Ragn-Sells håndterer personopplysninger (åpnes i nytt vindu)