Vårrydding med Ragn-Sells

Vår tjeneste vårrydding guider deg enkelt til å velge riktig container, og hjelper deg med tips til organisering av vårryddingen. Er boden, hagen, fellesarealet eller garasjen full av skrot? Bestill container eller SmartBag avfallssekker, så sørger vi for at avfallet blir til noe nytt.

Sjekk din fastpris på container

Ragn-Sells tilbyr container til fastpris uansett vekten på avfallet, til flere typer avfall. Tast inn ditt postnummer i feltet nedenfor for å se dine priser på våre mest populære avfallstyper.

Her kan du laste ned et nyttig sorteringsplakat skreddersydd for boligselskaper og andre som skal arrangere dugnad.

Sorteringsplakat

Her kan du laste ned en plakat for blandet avfall som kan distribueres i forbindelse med rydding og dugnad (PDF).

Vårryddevettregler

For å kunne nå målet vårt om å guide deg trygt gjennom vårryddingen har vi utformet 10 vårryddevettregler til inspirasjon.

#1. Planlegg i god tid og meld fra om hvor og når dugnaden finner sted, heng opp plakater og send ut informasjon. Vår ferdigproduserte sorteringsplakat kan skrives ut og benyttes.

#2. Bruk kart og kompass, det vil si ei liste med gjøremål i prioritert rekkefølge som kan sjekkes av underveis. Husk tusj!

#3. Ta hensyn til typer avfall, slik at sorteringen blir så bra som mulig. God merking av beholdere og containere sørger for at ingen går seg vill, skilter kan lastes ned i vår guide for kildesortering.

#4. Se opp for elektronisk avfall samt farlig avfall. Alle typer batterier, maling, spraybokser, impregnert trevirke, kjemikalier og liknende skal sorteres for seg selv. Slikt avfall kan leveres gratis på gjenvinningsstasjonen. Elektronisk avfall, småbatterier og lysstoffrør kan også leveres gratis på butikker som forhandler dette.

#5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre. Bestill containere, beholdere for farlig avfall, løsning for elektronisk avfall, SmartBag avfallssekker o.l i god tid. Bor du ved sjøen, arranger gjerne en ekstra dugnad i fjæra, husk å ta med en håv!

#6. Se an terrenget, er det for trangt for en container finnes det mange andre gode løsninger som beholdere, SmartBag avfallssekker og ryddekveld med komprimatorbil.

#7. Vær forberedt på skitne hender og klær, samt all slags vær. Dropp finstasen og husk arbeidshansker til ryddelaget.

#8. Ta trygge veivalg, har du bare litt avfall kan du spleise på container med naboen. Gjør tunge løft sammen, løft med beina!

#9. Det er aldri for sent å snu, spar penger i nabolaget ved å oppfordre til gjenbruk istedenfor å kaste. Lag en stasjon for bytting hvor folk kan dele klær, møbler og annet med hverandre. Gjenbrukt er velbrukt!

#10. Det er ingen skam å prioritere pauser, det er viktig med pauser og noe godt i kroppen underveis for å sikre hygge og godt engasjement.

Henting av avfall med Grønn Bil

Henting av avfall

Med Grønn Bil henter vi avfallet hjemme hos deg som bor på Romerike eller i Oslo til fastpris. Bestill enkelt i nettbutikken.

Rydding og dugnad med komprimatorbil.

Komprimatorbil

Til dugnaden i borettslaget eller sameiet kan ryddekveld med komprimatorbil være en svært god løsning.

Samarbeidspartnere boligselskaper (borettslag og sameie)

Medlemsfordeler

Ragn-Sells er samarbeidspartner med en rekke organisasjoner og boligbyggelag hvor medlemmer oppnår fordeler.

Containerutleie nettbutikk

Nettbutikk

Sjekk pris på og bestill container til fastpris uansett vekten på avfallet for flere typer avfall i nettbutikken.

Guide for kildesortering

Sorteringsguide

Ragn-Sells benytter nasjonal merkeordning for avfall, i vår guide for kildesortering finner du mer informasjon om kildesortering.

Trykk her for å finne ut mer om What a waste.

What a waste

Avfall er en skattekiste full av viktige råvarer som kan brukes på nytt. Finn ut mer om Ragn-Sells sin kampanje "What a waste".