Historien om Ragn-Sells

Kretsløpsfilosofi og kunnskap om miljøvern stadig mer fremtredende, noe som stiller nye krav til vår organisasjon. Fra å kun være transportør, har vi utviklet oss til å være rådgiver, konseptutvikler og produsent av sekundære råvarer.

Starten på det som i dag er Ragn-Sells kan spores tilbake til 1881 da Amandus Zakarias Leonard Sellberg startet "Sellbergs häståkeri" i Stockholm. Senere giftet Amandus Zakarias seg med Julia Axelia Häggberg, som bodde på Väderholmens gård i Sollentuna, hvor Ragn-Sells hovedkontor nå ligger. Sammen fikk de sønnen Ragnar.

Starten på avfallsbehandling

I 1928 startet Amandus og Julias sønn, Ragnar Sellberg, innsamling av avfall, en virksomhet som familien Sellberg utviklet gjennom generasjoner. Da Ragnar leverte melk hos kundene i byen, tilbød han seg å ta med seg avfallet tilbake til gården. En ekstra service som kundene satt pris på, og en selvfølgelighet for en jordbruker med kretsløpstanker i blodet. For Ragnar var det enkelt, han komposterte.

I 1966 starter Ragnar selskapet AB Norrtrim, som fort vokser seg stort innen avfallsbransjen. I 1968 skiftet selskapet navn til Ragn-Sells.

I 1966 starter Ragnar selskapet AB Norrtrim, som fort vokser seg stort innen avfallsbransjen. I 1968 skiftet selskapet navn til Ragn-Sells.

Etableringen i Norge

Den norske virksomheten startet i 1989, med etableringen av Norsk Renovasjon AS i Oslo. Eierne var Ragn-Sells AB og Harald A. Møller AS. Med fra starten var også Systemtransport AS, et selskap med røtter tilbake til 60 tallet, da avfallscontainere gjorde sitt inntog i Oslo. Omsetningen det første året i Norge var 25 millioner kroner. 

I 1992 overtok Ragn-Sells samtlige aksjer i Norsk Renovasjon AS. Selskapet skiftet navn og omprofilerte til Ragn-Sells AS. I 1994 overtok Ragn-Sells aksjene i Reductor Gjenvinning AS, og hele Oslo virksomheten med hovedkontor ble samlet på Lørenskog.

Ragn-Sells opplevde en positiv utvikling i siste halvdel av 90-tallet, med flere store kontrakter og ytteligere etableringer på det sentrale Østlandet. I 2002 overtok Ragn-Sells hele avfallsvirksomheten til Fana Stein og Gjenvinning AS i Bergen, og fikk med dette en god etablering på Vestlandet. Ekspansjonen fortsatte i 2006 da Malvik Container AS i Trondheim ble kjøpt opp.

Landsdekkende totalleverandør

Siden etableringen i 1989 har Ragn-Sells virksomhet vokst betydelig, og selskapet er i dag totalleverandør av tjenester knyttet til håndtering av restprodukter og avfall. Videre har vi etablert landsdekkende innsamlingsløsninger for alle typer restprodukter og avfall.

Ragn-Sells-konsernet eies fortsatt av familien Sellberg, og har i dag virksomheter i Norge, Sverige, Danmark og Estland. Konsernet har totalt over 2700 ansatte. I Norge sysselsetter Ragn-Sells cirka 430 personer på de over 20 avdelingene rundt om i landet. Ragn-Sells er sertifisert på kvalitet (ISO 9001), miljø (ISO 14001), arbeidsmiljø (OHSAS 18001) og samfunnsansvar (CSR Performance Ladder).

Selskapsinformasjon

Selskapsinformasjon

Ragn‐Sells er et 100% familieeid miljø- og gjenvinningsselskap etablert i Norge, Sverige, Danmark og Estland.

Trykk her for å finne ut mer om What a waste.

What a waste

Avfall er en skattekiste full av viktige råvarer som kan brukes på nytt. Finn ut mer om Ragn-Sells sin kampanje "What a waste".